Snowbird, Utah

Bilder längst ner - Photos at the bottom of the page...

Första dagen i backen, solen skiner och mina ben är som bambi!

Första dagen i backen, solen skiner och mina ben är som bambi!

Tro det eller ej, jag och Andy är på semester. Vi är ofta ute och reser, antingen med jobbet eller ute och seglar, men för första gången är på en riktig semester... Det blev Snowbird i Utah, strax utanför Salt Lake City och en hel veckas skidåkning.

Det var över fem år sedan jag åkte skidor sist så det tog längre än jag hade hoppats att hitta mina skidben. Jag kände mig som Bambi på hal is den första dagen men det släppte ganska så snabbt. Jag är dock inte i närheten av Andy, han åker mellan klippblock och träd, hoppar och har sig medan jag sakta men säkert glider ner för backarna. Igår hängde jag dock med upp i träden och tog mig ner oskadd, så det tar sig. 

Första dagen var solig och fin, men utan nysnö så backarna var ganska så snabba... Men sedan kom det snö över natten och fortsatte under förmiddagen, det kom ca en dm vilket var helt fantastiskt, tyvärr var sikten ungefär 2 meter under förmiddagen uppe på toppen så vi höll oss längre ner och hittade roliga backar att åka i där vi faktiskt kunde se vad som var framför oss... :)

Vi har hyrt en airbnb mitt i backen, ca två minuter promenad till liften. Jag måste säga att det är riktigt härligt att bo mitt i backen och slippa gå långa sträckor med pjäxor skidor! Vi har även ett riktigt kök så vi har lagt mat hemma och packar med oss lunch som vi kan äta i backen. Tabbe dock, vi missade att packa med oss termos så det blir inget kaffe i backen, vilken miss! Stället vi bor på har även en utomhusbassäng och hot tub vilket vi har utnyttjat! En riktig semester med andra ord!

Vi har nu varit här i tre dagar, och har tre dagar kvar att åka. Idag eller imorn tänkte vi åka över till de andra backarna som tillhör 'Alta' och se vad de har att erbjuda. Semestern fortsätter... :)