Hutter och Burr!

Semestern fortsätter på Arcturus. Vi har nu kommit tillbaka till Stockholms skärgård efter härliga och blåsiga dagar nere på Gotland och i Visby. Visby är som vanligt fantastiskt och både jag och Andy hade kunnat stanna där längre om vi haft mer tid. Under veckan där blåste det mer och mer, trots detta var det många båtar som kom och gick i hamnen och stor eloge till de polska båtarna som verkade kunna vara ute i vilket väder som helst. 

Vi seglade tillbaka till Sthlm i torsdags och hoppades att vi skulle hinna med att komma fram innan det blev mörkt. Den första utmaningen var att komma ut ur själva Visby hamn, det blåste ordentligt och vågorna slog emot oss men tillslut kom vi ut genom hamnen och kunde hissa segel och styra mot Sthlm. Segligen påbörjades redan klockan sju på morgonen. Vi turades om att ha vakt och sova och när vi nämnde oss Skärgården mojnade vinden något och vi kunde byta till större fock och hissa hela storseglet. Vi kom in till Nåttarö strax efter nio och ett par minuter efter att vi lagt ankare blev det mörkt. Otroligt vad fort det går nu, mörkt redan vid halvtio. 

Igår morse var det dags för det obligatoriska morgondoppet och jag kan lugnt säga att vi blivit bortskämda med varma vattentemperaturer på sistone. På Åland var det konstant över 25 grader och nära det när mamma o jag badade vid klipporna för ett par veckor sen. För en gångs skull var jag fört i,  utan att kolla på badtermometern, och jag flög bokstavligt talat ur vattnet, fy tusan vad kallt! Det visade sig vara ynka 13.5 grader!!

Sist våtdräkten var på var 'Half Iron Man' Oktober 2010!

Idag var vi lite mer förberedda och drog fram våtdräkterna (tack simtjejerna för den snygga bröllopspresenten föresten, badmössan satt perfekt!). Vi har med oss våtdräkterna från USA och har tänkt att ta ett par långsimningar nu när vi ligger på ankare men det har inte blivit av tidigare. Idag hoppade vi, väl medvetna om vattentemperaturen, och simmade i ungefär 20 minuter. Kroppen var varm, men fötter och händer blev snabbt kalla. Det värsta var dock ansiktet, det nästan brände av det kalla vattnet! Jag har otrolig respekt för alla deltagare i den kommande tävlingen “Ö till Ö” där de simmar och springer från Sandhamn till Utö! Förstår verkligen inte hur de klarar sig i det här kalla vattnet, stor eloge till alla deltagare!

I eftermiddag kommer vi segla vidare upp till Utö och lägga till, det är imorn dags för veckans långlöpning som en del i vår marathonträning. Utö är tillräckligt stor för att kunna få in en 30 km runda, lite fram och-tillbakalöpning men det gör inte så mycket. Sista 30km innan maran, så det känns skönt!

Ha det gott allesammans så ses o hörs vi! Skriv gärna en liten kommentar här så jag vet vem som är inne och läser :)