Marathonträning fortsätter...

Underbara Gotland fortsätter att leverera! Idag bjöd ön på strålande solsken men tyvärr var det fler än vi som tycker att Gotland är en mysig plats att besöka. Inte mindre än två kryssningsfartyg besökte staden, ett var så stort att de inte kunde ligga i hamn utan var tvungen att lägga ankare utanför stan och skippa in besökarna i minibåtar.. Efter en lugn och skön morgon i stan kom stormen så våran långa löparrunda som vi planerat kunde inte passa bättre. Från erfarenhet i Caribbiean brukar utlänsksa kryssningsbesökare inte vandra särskilt långt på egen hand och de som valt en guidad tur stannar snällt bakom sin guide. Med andra ord borde inte cykel och promenadvägarna utanför stan vara välbesökta denna lördag.

30 km var vår planerade distans, i "lugn och skönt" marathontempo. Vi sprang söderut, på superfina vägar längs med kusten till Kneipbyn. Sedan blev det lite snirklande mellan bostadsområden och stigar till vi kom fram till Högklint. Vilken utsikt! Från högklint hittade vi en knixig stig längs med klipporna över rötter och stenar men för att komma upp i 16 km innan vi vände blev det ett par km på den inte alltför roliga cykelvägen ut mot Tofta. Vi vände efter 16 km och vid ca 18 km hade jag en dipp, jag började bli trött i benen och huvud och ändå har vi nästan hälften kvar. Det gick över ganska så snabbt, så fort vi kom in på stigarna längs med kusten och utsikten var magnifik!

Denna gång sprang vi bara förbi Högklint där det var bröllopsmingel och vi kände att vi passade väldigt lite in i våra svettiga löparutstyrsel. Strax innan Kneipbyn var det energipåfyllning på matbutiken, banan och SALTA jordnötter, precis vad vi behövde. Andy var då nära att gå in i väggen men vi rullade de sista 5 km in till Visby och kände oss mycket nöjda och stolta att vi sprungit 30 km, strax under 3 timmar!! (Klockan var knasig första km så den loggades inte, därav 'bara' 29 km på bilden).

Det bästa med att springa långt är att mat är så himla gott och magen är som ett svart hål. Dessutom hade Andy lockat med glass i hamnen när vi kom tillbaka, snacka om 'morot'! Det blev en stor skål med bulgurröra och sedan efter duschen smakade glassen underbart god! Den bästa var nog saffran, fast belgisk choklad och polka var inte heller helt fel. Nu står Andy och lagar mat och jag är hungrig igen. Tycker ni om att äta mat, då kan jag verkligen rekommendera ett ordentligt löppass, för maten smakar så himla mycket bättre efter en ordentlig runda!

Klickar ni på en av bilderna nedan kommer de upp som bildspel, i större format. Flyttar ni musen sedan över bilden kommer en liten bildtext fram. Känner mig lite ego idag då det är två bilder av mig och ingen av Andy, men skyller på att hjärnan inte var helt hemma efter löpningen.