Semestern har börjat - 27 km löpning!

 Semester! Äntligen har vi semester, tre veckor utan jobb då vi kan göra precis vad vi känner, inget speciellt inplanerat förutom att vi ska segla, ha det bra, ta morgondopp, springa en massa och långt och ladda inför Helsingborg marathon, och annars bara ta dagen som den kommer!  

Arcturus strax utanför Saltsjöbaden! Klickar ni på bilden kommer den upp större och ni kan se jag o mamma badar från klipporna i bakgrunden :)

Mamma och pappa har varit och hälsat på i tre dagar, så mysigt att ha dem med oss. I fredags kväll la vi till i en mysig liten vik med båten. Igår morse satt jag och mamma på klipporna och solade och badade medan pappa hann med att läsa tre böcker på tre dagar! Tror att även de kopplade av och hade semester :) Mamma hade tagit med sig en massa godsaker till oss, bland annat ca 7 stora zuccini  och massa tomater från trädgården hemma, äppelpaj, mat och andra godsaker. 

Många brukar fira att semestern har börjat med ett glas bubbel och kanske god mat. Jag och Andy tog sats ute i Nackareservatet och sprang 27 km över stockar och stenar, puh!

Andy älskar den svenska skogen och älskar verkligen att springa i den. Jag hittade en slinga genom skogen som gick från Solsidan ute vid Saltsjöbaden där vi ligger med båten, in till Hellasgården i stan. Det var två slingor man kunde välja mellan, den blå och den gröna. Det var ca 4 km till Solsidan och där själva skogen började, sedan var det bokstavligt talat 10 km skogslöpning till Hellasgården, på klippor, över rötter, stenar, balansgång på spångar över kärr och som ni förstår betydligt roligare och svårare än vanlig asfaltslöpning. 

Underbar löpning genom skogen i Nacka! Bild lånad från http://42km.se/då vi inte hade någon kamera med oss.

Jag insåg nog ganska så snart att det var lite mer ‘tjock skog’ än jag tänkt mig och att 20 km av detta kommer vara riktigt jobbigt! Och det var det, vi kom fram till Hellasgården och slutet av den blå slingan och hade det inte varit för att vi skulle springa hela vägen tillbaka hade jag hoppat i sjön och simmat! 

På vägen tillbaka skulle vi ta den “gröna markeringen” men vi virrade bort oss  runt Hellassjön och tog det säkra före det osäkra och följde den blåa när vi hittade tillbaka till den. Extra kilometer var inte att tänka på. Trötta ben och fötter kom tillbaka till Saltsjöbaden efter 27 km. Nu har vi verkligen chockat kroppen inför Helsingborg Marathon som ska springas den 13:e September. Någon som vill hänga på föresten, tror det finns en halvmara att springa om man inte vill ge sig på en hel?

Den undre, nr. 13 är blå stigen, och den övre, nr 14 är den gröna som vi missade.

Jag kan varmt rekommendera denna slinga, springa eller vandra, antingen båda vägarna eller bara en väg. Vill ni ta er från Solsidan till stan tar ni Saltsjöbanan ut till Solsidan. Promenera skyttevägen västerut (till höger om ni står med tåget bakom er) och sväng vänster in på Ravinvägen (vid dagiset). Sedan ta ni höger på Erstaviks Kvarnväg och fortsätter rakt fram tills ni kommer till skogen (totalt ca 1 km från solsidan tågstation). Där ser ni en karta. Jag och Andy följde blåa slingan (ni viker ganska så snart till höger av in på blå slingan från den 'större promenadvägen'). Sedan följer ni blå markering på stenar och träd fram till Hellasgården, ca 10 km! Rekommenderas varmt!