En månad i Sverige - i text och bilder

Brödbakning på Arcturus

I skrivandes stund står Andy och bakar bröd. Klockan är snart nio och vi ligger med Arcturus ute i Saltsjöbaden. Semestern har inte kommit än, vi har drygt en vecka kvar innan vi ska släppa dator och jobb och ge oss ut på vår efterlängtade tre veckors långa semester.

Jag måste medge att det är svårt emellanåt att inte flyta med i semesterkänslan som innerfinner sig i Sverige under sommaren. Men att jobba och samtidigt kunna bo på båten är faktiskt inte helt fel..

Jag kom in till Sverige den 1:a Juli, vilket betyder att jag varit här i en månad nu, helt galet att det redan är Augusti. Andy kom en vecka senare och efter en vecka hemma i Dunderbo innan vi åkte upp till båten som låg i Öregrund. Lillasyster hängde med och hjälpte oss med att få på masten och sjösätta båten, och pappa följde med som chaufför. Jag mutade med glass i glassboden i Öregrund (även om pappa kanske inte behövde mutas). Efter sjösättning blev det iaf glass, mellan skurarna! Det var det sista regnet som kom innan värmeböljan!

Jag och Andy passade på att hälsa på vår kompis Anna som har sommarstuga utanför Öregrund, supermysig kväll tillsammans med hennes familj. Sedan seglade vi söderut med Stockholm i sikte. Det blev flera mysiga kvällar i naturhamnar och på ankare, morgondopp och joggingturer innan vi seglade in till Vaxholm. 

Syster, Micke och kidsen hängde med från Vaxholm till Djurgården och det var början på den riktiga rekordvärmeböljan som sedan infann sig. Det var abslout ingen vind, men det gjorde nog inte så mycket. Kidsen älskade det, Tilde spanade efter vågor och Emil ropade “mamma jag flyger” när vi satt uppe vid fören och vågor kom. Vi såg en säl, och åkte förbi Gröna Lund och Skansen till barnen förtjusning. 

Vi har nu spenderat en vecka i Sthlm vilket har varit helt underbart! Karin kom över och myste en kväll med middag och vin, med parkteatern sjungandes i bakgrunden. Daniela och hennes kille Magnus kom förbi och åt frukost på båten medan Andy hänge i Norge och hälsade på Clint. Med värmen som var kund man ju inte göra annat än att bada så jag hängde med moster och kusin Leona och badade en hel dag i Hellassjön och avsludade med ‘lördagstacos’ hemma hos dem. Att kunna ta Djurgårdsfärjan hem en lördagskväll kändes nästan magiskt.

Sen kom jus söndagen med dunder och brak. Det tog mig ett tag att motivera mig att ge mig ut på en lång joggingtur men när jag väl kom iväg blev det inte längre än strandvägen. Stormen kom och jag sprnag tillbaka till båten i panik. Allt var ok med vår båt, men på vägen föll stora grenar ner från träden, blixt och dunder och många andra båtar hade segel som gick sönder… Så kan det gå!

Kvällen avslutades dock med parkyoga (dock inomhus då parken var översvämmad) och middag hos underbara Gurly och Andrew. Andy kom hem i måndags och vi firade med sushilunch och bubbel på champagnebaren.Är inte Sthlm underbart?

I onsdags fortsatte roligheterna och jag och Gurly strosade runt i bröllopsbutiker inför vårens bröllop, sushimiddag på Kungsholmen, kvällsdopp och te! Som sagt, jag älskar Sthlm!!

Nu sitter vi ute i Saltsjöbaden som sagt, Andy bakar bröd och jag börjar bli hungrig

Ska försöka skiva blogg lite oftare en en gång i månaden, det blir ju så många bilder!


Kram på er