Vår flaskpost är funnen i Belize, 2.5 år senare!

Det här är helt otroligt!!! Jag och Andy satt sista dagen på kontoret i Bermuda när Andy helt utbrister ett glädjetjut, "Mia, vår flaskpost är funnen, jag har precis fått ett mail"

Jag slänger i flaskposten någonstans mellan Nova Scotia (Kanada) och Irland.

När vi seglade över Atlanten med Arcturus hade vi en tom vinflaska. Halvvägs över bestämde vi oss för at kasta ut en flaskpost så vi skrev en liten lapp, la i flaskan och täppte igen med korken. Så klart hoppas man ju att flaskan ska bli funnen, men vad är chansen?

I onsdags hade vår önskan gått i uppfyllelse.  

Vi fick ett mail från en dam som heter Peggy Mueller som löd:

""Your bottle with note was found in Belize,  by a lobster diver.  Yours is the second one he has found.  Hope you have had a journey.   The note was sent  Aug 13, 2011 between  Novo Scotia & Ireland .  Just to let you know where it ended up.   Regards Manual Flores.""

Peggy är en amerikansk kvinna som bott i Belize de senaste 27 åren. Hon är gift med en man som heter Manny som är hummerfiskare, fridykning. Det var hennes man och hans bror som hittade vår flaska när de var ute och dök efter hummer. För er som inte vet var Belize ligger kan ni se på kartan nedan, det ligger i Centralamerika, strax söder om Mexico.

 

Manny håller upp vår lapp som var i flaskan. 

Som ni kan se har lappen knappt blekts. Att skriva med blyerts är nog det som räddade lappen!

Det visade sig att det var den andra flaskposten som Manny någonsin funnit. De hade en massa frågor till oss. Kastade ni i många flaskpost under er resa? Hur gick seglingen, kom ni fram till Irland? Det spännande är att vi kastade bara i en enda flaskpost på vår resa. En annan flaska kastades i ett år senare, när vi seglade över Nordsjön, mellan Skottland och Sverige. Vem vet var den hamnar?

Som ni förstår är vi helt till oss. Detta är en av de häftigaste sakerna som någonsin hänt mig. När vi slängde ut den där i mitten av Atlanten, hur kunde vi någonsin tro att den skulle guppa med havsströmmarna hela vägen till Belize. Den måste ha åkt mellan några av öarna i Caribbean och sedan flytit bort till Belize där Manny och hans bror hittade oss.
 

Jag o Andy har nu en öppen inbjudan att hälsa på Peggy o Manny, så klart kommer vi att åka dit en dag men det kanske kommer ta ett par år!

Så himla häftigt!!!

Vi slängde ut flaskposten mellan Kanada och Irland under vår Atlantsegling. Två och ett halvt år senare hittas den iBelize av en hummerfiskare! Ganska så otroligt va?