Ledig förmiddag i Bermuda

 Tiden springer förbi här i Bermuda och vi har bara ett par dagar kvar innan det är dags att packa ihop våra väskor och åka hem igen. Bermuda är verkligen en plats jag har fattat tycke för och jag ser redan fram emot nästa Maj då vi kan åka hit igen. 

Vi bor i en lägenhet i St. Georges, fast jag skulle snarare kalla det ett enrumshus som sitter ihop med ett större hus. Vi har ingång från gatan och en egen liten trädgård bakom huset. Det känns som hemma, vi dricker morgonkaffe i trädgården, lagar middag i köket och har cyklarna som vi hyrt under tiden vi är här parkerade på bakgården. Katten Spooky sitter och jamar på trappan när vi vaknar och följer med oss vart vi än går när vi är ute i trädgården. Här trivs vi!

Helgen som var va ganska så intensiv. Alla båtar har möjlighet att köpa skattefri diesel vilket vi organiserar under en och samma dag. Det betyder att en stor tankbil kommer ner till bryggan och tankar alla båtarna. Låter kanske ganska så smidigt i teorin, men är ungefär lika osmidigt i praktiken. Då bilen bara kan nå en båt åt gången måste alla båtarna ta sig till just den bryggan för att fylla på. För att alla inte ska behöva sitta och vänta hela dagen försöker vi bygga ett tidschema innan men sedan tidigare erfarenhet är det omöjligt att följa. Det började med att en stor motorbåt hade lagt till under natten på vår tänkta tankplats, men Andy var ganska så snabb att hitta en ny plats där båtarna kunde lägga till. Sedan gick munstycket sönder på tankbilen sönder så han var tvungen att åka iväg och hämta en ny, och mitt i allt skulle en passagerarfärja komma och lägga till.. ja som ni förstår så kräver det stor tålmodighet under dagen, både från oss och från båtarna.

Lyall, jag och Andy i Luau outfits!

Dessutom kom åtta båtar in under natten till lördagen och jag var nere på "Custom Dock" (Tullbryggan) och mötte dem när de kom in.  Vissa tog lite längre tid på sig under morgonen och åttonde båten kom inte in förrän efter tolv. Till kvällen var det Luau party (Hawaii tema) vid klubbhuset vilket var jättekul.  Jag hann med en snabbdusch hemma och drog på mig en grass skirt och lite blommor. De flesta hade klätt ut sig på ett eller annat sätt och vi hade fixat en "fotoautomat" med extra utklädnad och jag bakom kameran! Riktigt kul kväll med Andy bakom baren som serverade Dark n' Stormy (Gosling's Rom blandat med Gingerbeer, Bermudas signaturdrink). Vill ni se vad vi pysslar med i bilder kan ni kika in på ARC Europes's facebooksida www.facebook.com/arceurope eller Galleriet på hemsidan:

Igår var det dags för prisutdelning på kvällen och det var mycket som skulle fixas under dagen. Full ös hela dagen och jag och Andy landade på soffan hemma hos oss vid halvelva, långa dagar som ni kan höra!

Idag kände vi att det var dags att koppla av en smula så vi tog ledigt under förmiddagen och Lyall fick en ledig eftermiddag. Det är så himla underbart att jobba med Lyall, vi alla har jobbat tillsammans förut med just detta event och vi alla vet som behöver fixas, fixar det och kan lita på att de andra fixar det som de har på sin lista. Stressfaktorn skulle verkligen kunna vara högre när man har hand om över 100 personer och försöker få alla att ha det bra!

Vi hade en mycket lugn och skön morgon idag, ingen väckarklocka på ringning och lugnt och skönt morgonkaffe i trädgården med Spooky. Efter det gav vi oss ut på en tur med våra cyklar, upp till St. Davis lighthouse. När vi närmade oss passerade två taxibilar och vi förstod att vi var nog inte de enda där uppe. Vi knäppte ett par bilder men cyklade iväg nästan på en gång för att undvika busslasterna med turister. På väg tillbak cyklade vi längs "Rail trail", en gammal järnväg som gick längs hela Bermuda men numera är vandrings- och cykelled. Det var helt vindstilla idag och vattnet var sådär turkost som det bara kan vara här i Bermuda. Vi klättrade ner längs med några klippor och hoppade i och badade. Vi kunde se korallreven under oss men hade tyvärr varken mask eller simglasögon med så vi nöjde oss med ett dopp! Som ni kan se på bilderna var det magiskt vackert! 

Lyall hade ledig eftermiddag medan vi hängde på kontoret och jobbade. Till kvällen bjöd vi in oss till katamaranen Tosca med en flaska vin och hade en riktigt härlig kväll.  Lyall kom över till oss på middag och nu sitter jag här med ögonen i kors och ska hoppa i säng innan jag somnar med huvudet på tangentbordet!

Kram på er alla! Det är så kul att få kommentarer från er som läser så skriv gärna en rad i kommentarsfältet, på facebook eller skicka ett mail; karlssonmaria1@gmail.com