Bygga soffbord!

Mitt nya soffbord som jag snickrat och målat helt på egen hand!

Mitt nya soffbord som jag snickrat och målat helt på egen hand!

Många fler bilder finns längst ner på sidan!

Äntligen är mitt soffbord klart, som jag har designat och byggt helt på egen hand. Jag måste erkänna att jag är väldigt stolt och resultatet blev, tro det eller ej, precis som jag ville att det skulle bli!

Jag har länge velat bygga mitt eget soffbord och började med att goolga runt och se olika typer av soffbord och fastnade för "boxframe". Det fanns ett par sidor med DIY (Gör det själv) instruktioner och det verkade ju inte så svårt. Kruxet var bara att de hade bättre utrustning, speciella sågar och borrar som gör att de kunde borra på ett annat vis och på så sätt lättare skruva ihop bordet. Hursom, jag åkte till Home Depot (USA's version av ByggMAX) och köpte plankor, sågade till, köpte skruvar, en såg ifall jag skulle behöva finslipa ngt hemma, sprayfärg, bets, och annat smått och gott. 

Att skruva ihop ramen var nog det svåraste. Jag byggde toppen och botten först, som två rektanglar. Som ni kan förstå var det inte så lätt att försöka få till vinklarna, få det att ligga still, få 90 grader vinkel och samtidigt borra med bara två händer. Men efter mycket om och men och pyssel blev det någorlunda rakt. 

Ramen spraymålades sedan utomhus och lackades för att den ska hålla bättre.

Plankorna som ligger som bord betsades och slipades. Jag satte ihop dem med en restbit på undersidan så det skulle bli lättare att få ihop det. Sedan skruvade jag fast det i ramen från undersidan så skruvarna inte ska synas. Och vips var det klart! Mitt alldeles egna ihopsnickrade vardagsrumsbord!

Kicka på en av bilderna så kommer alla bilder upp som ett bildspel med text till varje bild (rör musen över bilderna så ser ni bildtexten)