Back in St. Lucia

Nu är vi tillbaka i St. Lucia efter ett par härliga veckor hemma i huset med Thanksgiving, julmys, pepparkaksbak och till och med lite snö! 

Flög in till St. Lucia med fin utsikt över the Pitons!

St. Lucia är mysigt som vanligt, det känns som att komma hem nu när vi är här, på gott och ont. Det är nu sjätte året i rad som jag och Andy är här för att jobba för ARC och ta emot båtarna som seglat över Atlanten. Till skillnad från våra andra event vi jobbar med är vi inte ansvariga för det här, bara jobbar våra skift och har faktiskt ledig tid mellan jobbpassen vilket är jättekul. Under våra jobbpass är främsta uppgiften att välkomna båtarna när de kommer in, vi pratar med dem på radion på väg in och välkomnar dem tillsammans med St. Lucia Tourism Board på bryggan. Vi har även ett kontor där deltagarna kommer med frågor, många familjer som flugit ner och spänt väntar på att sina nära och kära ska komma in. 

De flesta som jobbar här nere med oss har vi jobbat med i många år på event så det är alltid kul att träffa ‘gamla gänget’ igen! Vi har gula tröjor på oss så vi kallas ‘yellowshirts’ av alla, inte de finaste tröjorna men vi syns  mängden vilket är bra!

Vi jobbar i skift och var fjärde dag är vi ledig. Vi jobbar i team om två, jag och Andy är ett team. Under dagen är vi två team som jobbar, så fyra personer, och under natten ett team, alltså bara två. Idag jobbar jag och Andy 14-20, och sedan 02-08 imorgon bitti. Sedan har vi ledigt i 24 hr efter det. Vi funderar på att vandra över till en strand på andra sidan och gå längs med kusten, jättefina vandringsleder.

Svettig efter gårdgens morgonjogg!

Igår jobbade vi 08-14 och sedan 20-02. På eftermiddagen passade vi på att åka och handla lite mat i matbutiken, vi har frukost lunch och middag på hotellet med det är gott med lite extra under nattpassen och de långa dagarna! Vi tog sedan en promenad till närliggande byn Gros Islet och satte oss nere på bryggan och kollade på båtar. Igår hann vi även med en morgonjogg, varmt som tusan även då vi sprang mellan 06-07 och sen knappt hunnit komma upp bakom kullen. Men varmt var det, puh! Så klart blev det även ett par kokosnötter på vägen, kokosvatten är helt underbart och vi passar på att dricka så mycket vi bara kan då vi inte kan få tag på det hemma!