Tillbaka i Nanny Cay

Vi har nu kommit tillbaka till Nanny Cay, jag Andy o Lyall flög ner hit tidigt i fredags morse. Klockan stod på 03.11 vilket kändes lite väl tidigt, men planet lyfte redan vid 07.30 från Philly. Som vanligt blev det kaffe och en smoothie till frukost (hoppas vi inte störde grannarna!). Vi köpte oss en vitamix blender när vi kom hem från Sverige och den kan blanda i stort sett allt, våra morgonsmoothies brukar bestå av rödbetor, morot, en tomat, frusen banan, äpple, kale o spenat eller annat gott som vi har hemma! Riktig superstart på dagen!!

Morgondopp vid stranden!

Vi mellanlandande i Miami och som vanligt sov jag hela flyget ner, lunch på flygplatsen i Miami och sedan flyget till St. Thomas. Där träffade vi Jake och hade tur som hann med sista färjan för dagen till BVI. I vanliga fall möts vi av solsken när vi kommer ner men i fredags hade det regnat hela dagen och det fortsatte att ösa ner hela kvällen och natten! 

Då båtarna seglade ut från USA en dag senare än planerat har vi nu lite extra tid här nere. Igår tog vi alla det ganska så lugnt, badade i havet och Andy tog en tupplur på eftermiddagen. Det brukar ofta ta en dag eller två för mig att vänja mig vid värmen så att ha några extra dagar här innan båtarna kommer är riktigt skönt! 

Även om båtarna inte är här än måste vi kolla mailen nu och då, skicka ut vädermail varje dag och uppdatera bloggar o Facebook. Så vi är inte helt lediga även om vi har det ganska så bra. Igår eftermiddag åkte jag och Andy in till stan och handlade mat, frukost o lunch äter vi på rummet och middag ute på restaurang.  Igår kväll köpte jag o Andy med oss fisk hem och lagade en utmärk fiskcurrygryta, mumma! Ikväll ska vi ut o käka med grabbarna!

Andy och jag började dagen idag med ett morgondopp i havet, bäst att passa på medan vi är här nere! Vi drog sedan med oss Jake på en hike. Våra vänner som bor här har tipsat om den tidigare. “ Den kan vara lite vår att hitta, ni svänger höger vid matbutken och går en bit, när ni ser ett par skrotbilar går ni igenom tomten och så hittar ni bäcken som ni ska följa…”. Vi följde instruktionerna och hittade till bäcken. Sedan var det bara att följa vattnet hela vägen upp till toppen av ön!

Helt fantastisk hike måste jag säga, det började ganska så flack och vi tog av oss skorna och följde bäcken upp. Sedan blev det ganska så snabbt brantare och stora stenar att klättra över. Svetten rann men vattnet svalkade! Efter ca två timmars klättrande hittade vi en stig som vi enligt våra vänner skulle följa för att hitta tillbaka till vägen, och även den instruktionen gick bra, vi hittade till vägen. 

Imorgon hoppas vi att första båten kommer in men detta är verkligen inte något rekordår. Svaga vindar och nu motvind… VI får se hur länge vi stannar här nere, våra biljetter hem på söndag ser ut att behöva förlängas…