Caribbean 1500 seglar nu mot BVI

Andy och jag är nu hemma i huset igen men bara ett par dagar. Vi kom hem sent i måndags kväll och åker igen tidigt fredag morgon. 

Vårt stora event ARC Caribbean 1500 är nu igång. I år hade vi 40 båtar i eventet (och ca 160 personer), 35 seglar till BVI och 5 båtar till Bahamas. Veckan innan start kommer de ner till Portsmouth,VA och vi ordnar med föreläsningar, happy hours, safety checks, taxi till matbutiken, safety demonstration och mycket annat.

Vi öppnade vårt temporära kontor förra lördagen. Alla båtar kommer först till mig och fyller i papper och får information in veckan. De bokar sedan in en safety check med antingen Lyall eller Pete som jobbar med oss. Pete o Lyall ser till att all deras säkerhetsutrustning är okej och hjälper till med tips och råd på båtarna. Flera av dagarna håller vi föreläsningar, jag var först ut med att prata om 'provisioning and cooking at sea'. Första gången jag hade en timmes föreläsning inför publik men det gick riktigt bra. Jag hade även en föreläsning i fredags om BVI dit de ska segla, även den gick okej men så klart var jag nervös att stå inför 40 pers och prata!!

På kvällarna ordnar vi antingen Happy Hours eller middagar. För många har den här seglingen varit en lång dröm som de planerat och drömt om mycket länge och det är kul att se hur snabbt många blir 'bästa vänner'. Det känns ungefär som när jag var ute o reste när jag var yngre, helt plötsligt är man omringad av likasinnade och det är så lätt att träffa nya vänner. Många fortsätter sedan att segla tillsammans i Caribbean vilket är kul.

I söndags skulle båtarna ha startat men pga en storm ute på havet blev starten en dag försenad. Det var ganska så skönt att ha en extra dag i Portsmouth måste jag säga, hinna ikapp och många båtarna kunde slappna av lite och pusta ut innan de seglade iväg. Även om det egentligen inte är en tävling hade vi en startlinje som alla båtarna seglade över och det är häftigt att se alla 40 båtar tillsammans, många hade spinnaker uppe! Vi har en 'startbåt' som vi lägger för ankare och båtarna måste segla mellan vår båt och en boj, men det är mycket utrymme så inte någon risk att de seglar in i varandra.

Clint som jobbar på Mgayachten T6 ställde uppsom starbåt med sin tender, en 40' lång motorbåt som åkte i över 30 knop till starten. Det tog båtarna ca 2 h att ta sig ut till starten, för oss ca 20 min :)

Vi är nu som sagt hemma i huset. Jake o Lyall kom med oss hem och vi passade på att visa dem runt Reading igår, minigolf och glass på Schells! Lyall bor med oss tills vi åker ner till BVI på fredag men Jake åkte hem igår kväll o packade om till BVI. 

Här är lite bilder från veckan nere i Portsmouth, jag knäpper alla bilder under veckan så det blir en hel del!!