Semester

Jag o Andy har idag påbörjat vår semester! Dagen firades med segling från Nynäshams, eller rättare sagt strax utanför Nynäshamn där vi låg på ankare, till Ålö där vi nu har bosatt oss för kvällen och natten. Andy lagar middag som vi ska avnjuta uppe på klipporna!

Arcturus är som sagt tillbaka i vattnet vilket känns helt underbart. Vi flyttade ombord på henne i Västerås för drygt en vecka sen och mellanlandade i Enköping ett par dagar för att jobba och fixa det sista innan vi gav oss av. 

Vi hade finbesök av hela familjen utom lillebror och det blev middag på båten. Som tur var var vädret strålande och barnen hade en massa frågor. De har så smarta frågor som man inte har ngt svar på.

Emil: "Varför är Andys flagga på den lilla masten och mycket lägre än Mias flagga som sitter på den stora masten? Andy är ju faktiskt äldre än Mia, så hans flagga borde vara högre?" Ja du Emil, bra fråga :) 

I lördags seglade vi ut ur Enköping men vi kom inte så långt, la ankare och hoppade och somamde så fort vi kunde. Söndagen blev en riktig långsegling och vi kom ända till söder om Södertälje. Eftersom Dannviksbron i Sthlm renoveras fäller de inte upp bron under hela sommaren därav genvägen via Södertälje. Måndagen blev en fantastisk segling till Nynäshamn där vi tänkt slå läger ett par dagar och jobba de sista dagarna innan semestern. Det var dock lite väl dyrt i gästhamnen så det blev en natt i Nynäshamn, och sedan på tisdagskvällen gick vi ut på ankare i stället. 

Nynäshamn är en riktig klippa, om ni inte varit där rekommenderar vi båda starkt att ta sig dit. Jättemysig stad och på tisdagsmorgonen gav vi oss ut på en joggingtur söderut genom skogar och ut på klippor. Fantastiskt verkligen! 

Igår vid tio serverade Andy mig "semestervin"  och semestern började. Känns riktigt skönt att nu inte vara fast vid dator och telefon, bara smita in ibland och uppdatera bloggen och ladda över bilder. 

Dagens segling var relativt kort och vi hittade en mysig plats utanför Ålö. För första gången har vi lagt ankare "sweden style". Ankare från aktern, och knyta en lina till träden, så kan man helt enkelt kliva av båten från fören, direkt ner på klipporna. Gick finnemang och trevliga grannar har vi! 

Semestern har bjudit på blåbärsätande i skogen, kortspel och snart vändas middag som Andy lagas som ska ätas på klipporna och spana ut över vattnet. Inte så illa att ha en flyttbar sommarstuga med garanterad sjöutsikt. Det kändes inte så kul där i Juli när vi jobbade så mycket med henne, med det har vi fått tillbaka nu när vi faktiskt kan vara ute och segla och ha det så här bra! 

Bilderna ligger tyvärr på Andys dator som inte har något batteri, så de kommer en annan dag! De är fina kan jag meddela!

Kram på er alla!