Utegym vid Arcturus

18 Augusti 2013. 

Som jag skrev om tidigare var semestern startskottet för vår marathonträning. Vi har nu tagit oss till Länsmansgrund, en mycket vacker ögrupp på norra delen av Åland.

I Mariehamn blev det en 8 km jogg tre dagar i rad, vi hittade en favoritrunda som vi älskade så varför bryta en vinnande trend. Dag tre kom vår kompis Emil med oss och rundan blev aningen modifierad då han tog oss till ännu bättre stigar och omvägar. Local knowledge uppskattas! Jättekul att träffa Emil igen, vi umgicks mycket i NZ när jag bodde där och vi ses nu väldigt sällan. Sist var nyår mellan 2011 och 2012 då vi var på Åland och firade, och vi passade på att springa nyårsruset tillsammans! Hoppas vi ses snart igen.

Idag är vi som sagt i Länsmansgrund och här finns det inte några stigar att springa på, vi ska dock ut på en liten tur runt ön senare, men det blir vandring barfota på klipporna istället :) I morse passade vi på att styrketräna i stället och vem kan önska sig en mer inspirerande och vackrare utsikt än denna. Om alla gym skulle ligga så här skulle nog all världens befolkning besöka dem!

Det behövs inte mycket, vi har ett gummiband, en yogamatta och Andy har en kettle bell (tyvärr lite tung för mig!). Vi körde antal benövningar med gummibandet, sen blev det en runda med armhävningar, sit ups, rodd och axellyft med bandet samt lite stretching och yogaövningar. 

För mig är det svårt att träna på hemmaplan och jag tränar bäst när jag kommer iväg, gärna till ett gym där andra även befinner sig. På båten har jag dock lärt mig att det räcker att kliva av båten, hitta en inspirerande plats och sedan lägga ut yogamattan på klipporna eller gräset. Då tränar jag bra. Måndagar och torsdagar har blivit styrketräningsdagar på Arcturus med viss modifikation, den här veckan blev det söndag i stället för måndag… Hoppas på att komma ut på en längre runda snart!