Arcturus är äntligen tillbaka i vattnet!

Nu är äntligen vår båt tillbaka i vattnet, efter en lång sommar med en massa jobb!  

Jag kom ju hem till Sverige redan innan midsommar, i mitten av Juni, och Andy drygt två veckor efter mig. Sommaren har ju som vi alla vet varit alldeles fantastisk med knappt något regn och en massa fina soliga dagar. Eftersom vi hade en massa saker som skulle fixas innan båten kunde sjösättas valde vi att flytta den inomhus ifall det skulle regna mycket, jag kan säga att vi var tacksamma att vi var inne även om det inte regnade, men det hade varit jobbigt att vare ute under stakande sol så många dagar. Sommaren stora projekt var att installera en ny motor vilket ledde till en del andra stora projekt. När vi ändå höll på passade vi på att rengöra och måla hela motorrummet och 'cockpit lockers'. Ni kan läsa mer om allt under 'Sailing Blog' där Andy har dokumenterat allt. 

Vår kompis Micah var på besök under tio dagar i Juli och var en fantastisk hjälp när vi installerade den nya motorn i båten. Även om han och Andy hade långa dagar på båten försökte vi även ha lite kul och det blev bland annat en förmiddag i Uppsala följt av en lunch hemma hos Johanna, en eftermiddag vid kalkbrottet i Tortuna och en förmiddag i Blåsbo där vi provsjöt pappas tävlingsgevär, alltid lika kul. Det blev även en heldag i Sthlm där vi spanade båtar ute på Skeppsholmen, fikande på ett flertal ställen (Micah gillade Sveriges fikatradition), Wasamuseet, promenad och middag i Gamla Stan och besök på Mose Backe och strosa runt Söder! Inte den finaste dagen men en härlig dag i Sthlm! Det bästa var att jag imponerade på grabbarna då jag berättade att jag, Lisa o Karin åkte de höga slänggungora på Grönan när vi var där på midsommar :)

Arcturus är som sagt tillbaka i vattnet nu och jag har varit helt slut på kvällarna när vi kommit tillbaka från båten och sedan fortsatt med vårt riktiga jobb. Därav väldigt få blogginlägg under sommaren. Nu när båten är tillbaka i vattnet hoppas vi kunna flytta tillbaka ombord och bo på henne resten av sommaren. Vi har accepterat att det troligen kommer att regna från och med nu med tanke på att sommaren hittills haft så himla fint väder. 

Båten sjösattes i fredags och i lördags blev det jungfrufärden över till Östra Mälarstrand där mastsn förhoppningsvis skulle ligga kvar. Johanna var med oss och utan hennes hjälp hade vi nog inte kunnat få upp masts på egen hand. Otroligt kul att ha henne med oss en hel dag och jobba, blir liksom lite lättare och roligare. Idag kom brorsan ner och hjälpte till, jag lockade med solbränna och glass, men glassen avböjdes. vad har hänt med min bror? :) 

Här bjuder jag på lite bilder från veckorna som har varit, hoppas ni gillar dem!