Midsommar i Kungliga Huvudstaden

Vilken underbar midsommar det blev! Den blev precis som jag hade tänkt mig att den skulle vara, även då vi inte hade planerat mycket och tog dagarna som kom. Det här med att fira midsommar i tre dagar är ett koncept jag ska ta med mig till kommande år!

Dagen började hemma hos Karin och tillsammans med Lisa strosade vi ner över Gärdet mot vattnet. Vi fick det bevisat att inge någon firar midsommar inne i staden, parker som i vanliga falk kryllar av picknickande filtar och engångsgrillar ropade tomma men vi hittade en liten plätt utanför sjöhistoriska med några ensamma själar :)

Mitt krav på midsommar var sill, nubbe och midsommarkrans och alla tre blev uppfyllda. Vår lite föreffektiva engångsgrill brände våra stackars älgkorvar men med lite nubbe i kroppen smakade det alldeles utmärkt. Vi hämtade björkris och band kransar och hittade den bästa snapsvisan någonsin "Älgen Hans". 

Kvällen fortsatte på Grönan där det nästintill var folktomt och köerna till karusellerna nästintill obefintliga! Första åket blev träbanan, sista de höga slänggunorna (oj vad det blåste på toppen!) och läskigaste Fritt Falls "Tilt". Efter allt karusellande belv det en öl och rostade mandlar på stan, med stor picknick och karuseller i magen var vi inte så hungriga. 

På lördagen var vi uppe i ottan och åkte med båten ut till Sandhamn, Lite småtrötta passade vi på att slumra till på vägen ut! Det blev ännu mer picknickande på klipporna ute i Sandhamn med lite till nubbe och annat gott. Karins rumskompis Sofia kom och mötte oss till kvällen och Lisas kompisar Lotta och Daniel kom dit med sin båt. Sedan blev det dans lång in på natten på öns hotell. 

Dagen efter var det ett annat tempo på ön, vi var mycket nöjda med att sitta och titta på folk och smakade en god lunch på värdshuset bestående av stekt strömming och potatismos. Satt som ett smäck innan båten gick tillbaka till Sthlm!

 

Vilken kanonhelg tjejer!