Pictures - Annapolis to Newport Race

Förra helgen seglade jag och Andy Sleijride upp till Newport från Annapolis. Ombord på båten var John Gorski som äger Sleijride, Mike Meer som Andy jobbat för på Southbound rigging, Dennis Jud, en deltagare från C1500 och Rory Finneren, en kille från DC.  

Det var inte vilken segling som helst, vi deltog i Annapolis to Newport Race! Andys och min första havstävling någonsin. Förhoppningarna att vi skulle få en bra placering var väl ganska så små då någon av oss på båten har tävlat i segling och inte är så där jättehaj när det gäller taktik. 

Tävlingen startade i fredags, precis efter att Tropical storm Andrea dragit över Annapolis. Regnet öste ner och det blåste ganska så bra. Trots det lyckades vi hissa spinnakern ganska så direkt efter starten. Vår största taktikmiss skedde under första natten, vi hamnade för långt österut och var tvungna att kryssa ut ut Chesapeake Bay. När vi var bara ett par hundra meter från Bay Bridge Tunnel dog vinden helt och vi tog ner alla segel och satt och guppade i ett par timmar innan vinden kom tillbaka. 

Söndagen var kanon med lätta vindar och strålnade sol, måndagen bestod av en massa regn, dimma och skiftande vindar. När vi närmade oss Newport var dimman så tjock att vin inte kunde se mer än 20 m. Mitt i allt detta lyckades Andy, MIke o Rory snurra fast spinnakern i förstaget och runt focken. Mike klättrade upp i masten och en timma senare var spinnakern nere. Tur att det var dimma för ingen kunde se oss, och jag lyckades sova genom hela proceduren! 

Trots vår knappa tävlingserfarenhet kom vi fyra av tio båtar i vår klass, och 12 totalt! Vi var alla mycket glada och förvånade, men gladast var nog John. Den här tävlingen har varit hans dröm i många år, och förra gången de försökte kom de inte längre än Atlantic City och avbröt. Nu hade han ett stort leende på läpparna när vi kom in till Newport!

Här kommer lite bilder. De första är tagna  med min kamera, och andra gruppen bilder från Rorys GoPro!

PHOTOS BY ME:

PHOTOS BY RORY FINNEREN: