Marathoninspiration

Jag och Andy är anmälda till två maror i år. Jag har sedan en tid haft ett mål om att springa 5 marathon innan jag fyller 30 år. Tiden tickar på och vi anmälde oss till en i höst. Andy insåg ganska så snart att han inte vill vara sämre, och eftersom han fyller 30 år redan i början av nästa år måste han hinna med 2 st i år. 

Jag letade runt och hittade ett trail-marathon under sommaren när vi ska vara i Sverige Vi anmälde oss och nu är det ingen återvändo.

Transient

De två marathon vi ska springa är alltså först ut Vansbro Marathon. Ett litet marathon med max 300 deltagare. Vi springer den 7:e Juli och loppet hålls i samband med simmarveckan. Även om det få deltagare kommer det nog vara storfest uppe i området. Loppet är ute i skogen på stigar och landsvägar med endast 1% på asfalt. Kommer bli en kul utmaning! Det verkar som att min kompis Fia och henes kille Martin ska hänga på, och ävenkanske en gammal simkompis Basse. Vore skoj.

Marathon nummer två går av stapeln 3 månader senare, den 4:e Oktober. Det är Wineglass Marathon uppe i New York, omkring vindistrikten. Detta är ingen runda, utan från staden Bath till staden Corning. Banan går genom små byar, ute på landsvägar och avslutas på historiska market Street i Corning.  Ska bli intressant att springa en sträcka och inte en runda.

Nu gäller det bara att komma i form inför dessa lopp. Än så länge är det ett tag kvar. Min plan är att komma igång med löpningen igen i februari, och sedan börja öka längden och mängden i mars. Under seglingen på Kinship i January blev det ingen löpning på en hel månad, men jag är glad att det har gått någorlunda snabbt att komma tillbaka. 

Önska mig lycka till :)

Någon annan som har roliga lopp inplanerade? Jag vet redan att Fia ska springa Boston nu till våren, att Veronika som jag delade lgh med i Uppsala ska springa Berlin. Och min kompis Maria lyckade springa milen på nästan under timmen för ett par dagar sedan. En fantastisk bedrift!

Kram på er alla!