God Jul!

Bilder i nästa inlägg - pictures in next blog post!

God Jul alla nära och kära!

Jag hoppas att ni alla har en alldeles fantastisk jul därhemma eller var ni nu firar julen!

Andy o jag är nere i St. Lucia och firar tillsammans med hans familj. I lördags var vår grand finale med jobbet, den stora prisutdelningen för ARC. Det var jobb hela dagen lång, allt måste klaffa under den tre timmar långa prisutdelningen. Jag Cecilie och Joel organiserade och såg till att alla priser låg på rätt ställe, kontrollerade att ljud o ljusfungerade och blev myggbitna till tusen under dagen. Sedan vid fyra anlände gästerna och de välkomnades med en typisk rum punch och ett steel pan band (båda typiska fr St. Lucia) spelade musik ute på gräsmattan, efter en timma öppnades dörrarna och prisutdelningen startade. Jag och Andy var uppe på scen och delade ut alla priser, men pratet stod på chef Andrew för. Det va bar att le och se glad ut, kindpussa, skaka i hand och kramas!

Som ni alla kan förstå var hela gänget ganska så sega på söndagen (kan nog inte bero på att vi var ner till marinan och drack öl efteråt.. haha). Söndagen var dock en väldigt lugn dag, vi alla hade olika jobb och jag och några var nere på kontoret och packade ihop allt, Andy skrev pressmeddelande och Clare gick igenom alla bilder hon tog under prisutdelningen. Vid ett hade vi team lunch vilket symboliserar avslutningen för oss. Jättekul att sitta ner och snacka skit med alla kompisar vi jobbat med under de gågna veckorna men ändå lite konstigt att de tre veckorna här i St Lucia nu är över. Vi får se om vi kommer tillbaka nästa år?

Nu till julfirandet. Andys syster Kaitie och hennes kille Kevin flög in till St. Lucia under lördagen. I måndags var vi alla till marinans gym innan vi styrde båten söderut mot Soufriere, en fiskeby på södra delen av ön Vi plockade upp en boj och vi alla hoppade i med mask och snorkel och simmade! Jag hittade massa fint sea glass (trasigt glas som slipats av sand och vågor under tid) på den närliggande stranden!

Dagen efter, självaste julafton var planen att bestiga petit Piton! St. Lucia är känt för deras två toppar i söder; Gros och Petit Piton. Vi besätmde oss för att bestiga Petit då den är svårare och mer klättring. Och det var brant, vi använde alla fyra och drog oss upp med rötter och använde träd och stenar för att ta oss upp och efter cirka två timmar kom vi till "the shoulder". Jag o Andy ville så klart ta oss ända upp till toppen men sista biten är riktigt brant och på grund av allt regn var det näst intill omöjligt, väldigt lerigt! Vi provade en bit men det gick helt enkelt inte. Ett felsteg och vi skulle ramla rakt ner för branten. Kände att så viktigt är det inte, vi får ta det nästa gång! :)

När vi var där uppe regnade det till och från och det blev inte bättre. Från klockan tre öste regnet ner konstant, det åskande och blixtrade ända till vi gick och la oss och sov. Vi skojade om att "Tropical storm Santa" kom på besök på julaftonskvällen :)

Igår åkte tog vi båten upp till Rodney Bay där vi jobbat, en ca fyra timmar tur med båten. Det blåste upp ordentligt vilket vi inte hade förberett oss på… Igår hade vi bokat bord på restaurangen i the Edge där vi skulle avnjuta året julmiddag. Ägaren och några av kockarna är svenskar och det fixade oss en svensk förrättstallrik åt oss, åh vad gott det var! Kevin vågade sig inte på sillen, och Kaitie gillade inte gravad lax.. Bra för mig, jag smaskade i mig allt som de andra inte ville ha, haha!

En annorlunda men mysig jul här nere i Caribbean!

Kram på er alla och en riktigt God Jul och Gott Nytt År till er alla!