Slutdestination - St. Lucia

Photos down at the bottom - Bilder längst ner.

Nu har vi landat i St. Lucia och Marigot Bay, slutdestinationen för min och Andys segling med Sojourner. 

Efter Guadeloupe seglade vi ner till Les Saintes, en ögrupp strax söder om Guadeloupe. Senast jag var här var när jag och Andy jobbade för Broadreach och seglade med våra ungdomar ner till Trinidad från St. Martin. Jag minns att jag gillade Les Saintes väldigt mycket, men kunde inte sätta fingret på varför. Så fort vi kommit insåg jag igen varför denna ögrupp är så speciell. För det första är det otroligt vackert, med små mysiga cafeer och butiker längs med vattnet, färgglada hus och trevliga människor. Vi hittade en restaurang som vi alla älskade, carpaccio, calamari, fisk och andra godsaker!

Dag två strosade vi runt ön och träffade på ett antal getter och kossor som knatade runt fritt längs med vägarna. Efter tre försök att hitta en stig som tog oss upp till ett par klippor gav vi upp och promenerade i stället till en mysig liten strand med massa palmer!

Les Saintes var ett underbart stopp längs med vägen och vi seglade ut i måndags under dagen. Nästa stopp blev Dominica, en fantastisk segling och vi kom fram strax efter åtta på kvällen. Eftersom solen går ner så himla tidigt här, strax innan sex, var det kolsvart när vi kom fram. 

Dominica har alltid varit en favorit hos mig och Andy men jag måste säga att jag blev lite besviken denna gång. Vi är vana att ha ön "för oss själva" men numera kommer kryssningsfartyg in varje dag vilket gör att Roseau helt plötsligt kryllar av turister på stadens gator. Vi hade iaf en hälig promenad till Middlehem Falls, ett imponerande vattenfall följt av dopp i Titou Gorge. Även här kryllade det av turister, de hade flytkuddar och flytvästar, badmadrasser och annat. Inte direkt som vi ar vana vid, kan ni förstå att jag inte är så förtjust i turister i grupp? Hihi.

Vi är nu i Marigot Bay i St. Lucia och börjar jobba på måndag. Dennis har ett par vänner som kommer ner och hälsar på och sedan kommer Andys syster o hennes kille lagom ner till vi slutar jobba och det blir en vecka tillsammans här nere under julhelgen.

Kram på er alla!

Här kommer lite fler bilder: