Hurry hurry come for curry...

Här kommerett blogginlägg från Guadaloupe, en fransk ö i Caribbiean strax norr om Dominica.

Vi har nu varit nere i Caribbean i drygt två veckor men det känns mycket längre än så.

Vi började med att flyga in till St. Thomas och åkte direkt hem till Kristen o hennes man Ashley. Jag o Andy jobbade tillsammans med Kristen på Broadreach, när vi seglade från St. Martin ner till Trinidad med en grupp ungdomar. Vi insåg ganska så snabbt att det var över fyra år sedan vi såg henne sist så det var riktigt kul. Det blev middag och sedan drinkar nere på en strandbar nära deras hus och sedan sov vi gott på deras soffa.

Dagen efter tog vi färjan över till Tortola för att avsluta vårt event ARC Caribbean 1500. Vi hade ca 30 båtar som seglade ut från USA ner till BVI och jag o Andy spenderade följande vecka med att välkomna dem när de kom in, happy hours, knäppa bilder och en massa datajobb som måste fixas i bakgrunden.

Andys pappa seglade i eventet och var näst sist att komma in (de var också minsta båten, så inte oväntat), han o hans gäng fick ett stort välkomnande från de andra då de kom in lagom mitt i happy hour och alla var nere på stranden. De flesta har haft en tuff segling men några sköna dagar mot slutet. Vår vän Claudia som bor nere i BVI med sin familj hjälpte till under eventet och jag tror inte att jag och Andy skulle klarat oss utan henne. Ett lyckat event och mycket positiv feedback vilket känns bra!

Fredagen var officiellt sista dagen på eventet men vi stannade i Nanny Cay till söndagen då vi flyttade ombord på Dennis båt Sojourner för att segla söderut. På lördagen gjorde vi ytterst lite, jag var helt slut och ett dopp i havet och poolen var ungefär det jag orkade med.Till kvällen åkte vi in till Road Town för att äta middag. Vi frågade vår kompis Brian om det finns något bra indiskt ställe och efter lite funderade kom han på att ”Hurry hurry come for curry” var just ikväll. En av kyrkorna i stan organiserade detta, vi betalde 15 dollar  och fick sju ”matbiljetter”. Sedan var det massa olika matstånd vi kunde välja mellan, och varje rätt ”kostade” en biljett. Det organiserat efter länder och öar. Jag kan meddela att vi båda rullade därifrån och det var längesen jag åt så god mat! Mumma!

I söndags seglade vi ut från BVI, efter att ha kollat vädret såg det ut som att det skullebli en lugn natt och kanske till och med vara tvungna att gå för motor. Lagom efter att det blivit mörkt blåste det upp, jag blev sjösjuk och det släppte inte under hela natten, jag sov i sittbrunnen och fick saltvatten varvat med regn över mig, men det var inte en chans att jag kunde gå ner och sova! En ganska så tuff natt med andra ord! Vid tio la vi äntligen ankare i Ile Fource, en av mina favoritöar här nere. Den tillhör St. Barth men är helt annorlunda. Ingen bor här, ingen växtlighet utan bara stenar.

Tisdag morgon gick vi upp vid fem för att hinna klättra upp till toppen av Ile Fource och se solen komma upp, magiskt! Under dagen simmade jag o Andy ett par gånger, tur att jag kom ihåg mina simglasögon! Vi såg både en sköldpadda och en rocka den andra gången! Framåt eftermiddagen seglade vi in till St Barth och igår spenderade vi i Montserrat. Vi hoppade in i en taxi som tog oss runt ön vilket var häftigt. Halva Montserrat var ödelagd under ett vulkanutbrott i slutet på 90-talet och ingen bor på södra sidan av ön. Alla husen är ödelagda och vi var tvungna att åka via polisstationen för att få tillåtelse att besöka den sidan, vulkanen är fortfarande aktiv. Jättekonstigt att se alla dessa husen med världens finaste utsikt stå helt tomma, halvt fyllda med aska och nu igenväxta v träd och buskar. Vi gick in i ett hotell som var klarbyggt bara ett år innan utbrottet...

Idag är vi i Guadaloupe och det är varmare än någonsin. Jag vet inte vad som har hänt men mitt svenska blod kokar här nere, svetten rinner och jag orkar inte med att göra annat än att ligga i vattet och simma. Puh, ingen semester till ett varmt land för min del, tacka vet jag skottland!

Eftersom vi fortfarande jobbar ser vi till att kolla mail och fixa annat under tiden, så inte bara semester för vår del. Jag måste säga att det är ganska så skönt att gömma sig nere i båten eller på ett cafe med AC för att svalka sig mellan varven!

Här kommer lite bilder från resan hittills, hoppas att ni gillar dem!