Papparkaksbak!

IMGP4521.JPG

Äntligen har December kommit och jag kan få utlopp för alla mina julkänslor!

Dagen till ära hade jag bestämt mig för att baka pepparkakor, mamma var snäll och skickade över receptet och igår gjordes degen. Kan säga att det var lite väl mycket deg att baka på egen hand, tog över tre timmar att kavla ut och trycka figurerna.

IMGP4512.JPG

Degen på gång...

IMG_0770.JPG
IMG_0771.JPG
IMG_0777.JPG

P4 Bjällerklang spelades i bakgrunden, allt för att få in julstämningen i huset!

IMG_0774.JPG
IMG_0773.JPG

Kors i taket, Andy bestämde sig för att smaka pepparkakorna!

De mallar jag hade att valja på var Andys och hans familjs gamla kakformar, det blev allt från delfiner och dinosarier till palmer och fåglar. Hittade även ett par klassiska granar, hjärtan och stjärnor. Den enda gumman jag hittade liknande snarare mig i mina aladdinbyxor snarare än en gumma och en gubbe. Men det var kul med lite variation!

IMG_0778.JPG

Så kan det gå när inte timern är på... Bara en bränd plåt tycker jag dock är mycket bra! Men det gällde att vara exakt, 04 min, 10 sek fick de vara inne!

IMG_0779.JPG

Bulle i ugnen...? (och en avhuggen fot)

IMG_0784.JPG

Alla mina olika former... Många dinosarier! Ser ni hundbenet?

Det var allt jag hade att bjuda på för idag. Någon annan som har bakat pepparkakor eller pillat med annat julpyssel än? Jag har nu köpt mig garn och stickor så funderar på att knåpa på en halsduk till vintern.? Om en vecka sticker vi ner till St. Lucia för att välkomna båtarna som seglat över Atanten med

ARC

. Bäst att passa på att få in julkänslan innan vi åker!

Jag har även hunnit med ett par härliga joggingrundor men längtar efter de riktigt kalla dagarna, än så länge springer jag utan vantar...

Kram på er alla!