Hur mycket lutar båten?

IMGP3727.JPG

Under helgen när vi hade vänner över båten undrade några hur mycket båten egentligen lutar när vi seglar.. Vi försökte förklara men det känns alltid svårt att beskriva med ord, speciellt när man sitter fastknuten i bryggan i hamn.

Jag o Andy kom in i Mälaren i tisdags morse. Egentligen hade vi tänkt att segla ut från Djurgården redan måndag kväll, men när bron inte öppnade förrän 18.30, vi hade sprungit 28 km o var lite lagom sega och Andy behövde jobba (älskar bortförklaringar) blev det en extra natt vid wasahamnen. Vi hade väntat oss en motorbåtstrip genom Mälaren till Enköping då vinden skulle vara rakt mot oss. Vi blev dock lyckligt överraskade och hade en fantastisk segling, mellan 6-7 knop, behövde bara köra motor de två första timmarna och lyckades segla hela vägen till vi la ankare! 

IMG_1860.JPG
IMG_1863.JPG

Segling i Mälaren, 4:e September 2012 :)

Jag knäppte lite bilder under seglingen och ni kan där se hur mycket båten lutade vid vissa stunder under dagens segling. Inget farligt alls, båten är väldigt stabil och det känns faktiskt inte konstigt. Man ska dock undvika att springa runt på vårat lackade golv med yllesockor, då är det skridskobana! :)

Tack alla fina som kom ner till helgen i wasahamnen, det var fantastiskt att få visa upp båten och vårar "hem"! Och för er som inte hade tid att komma, det finns fler tillfällen, vi måste ju passera Sthlm för att komma vidare nästa gång!

IMGP3729.JPG

Frukost med skeppsholmen i bakgrunden

IMGP3745.JPG

Under Dannviksbron och ut genom Hammarby Sjöstad

IMGP3755.JPG

Genom Årstaviken, där vi under tidigare vintrar sprungit på isen.... ;)

Kram på er alla!