Sverigebesök!

Tillbaka till verkligheten igen efter 2 roliga veckor tillsammans med Ullis som var här på besök samt Andys kusins bröllop i helgen..

Ullis kom den 3:e Juli och hälsade på och vi hade det alldeles jättekul, dock alldeles för varmt! Den här värmen verkar aldrig vilja avta, vi har haft över 35 flera veckor i sträck. Så klart är det en rekordvarm sommar just denna när jag är här...

Hur som helst, jag och Andy hämtade Ullis från tåget sent på lördagskvällen och hon hade oturen att inte få sin väska. Den skulle komma redan dagen efter, men dagen efter var en söndag och sedan var Fedex-kontoret stängt på måndagen. Väskan kom tillslut på onsdagen, en lååång väntan!

På söndagen hade vi fest hemma hos Andys föräldrar. Morgonen började dock tidigt med vattenskidor och wakeboard tillsammans med Andy, hans pappa och farbror. Jag lyckades komma upp på både skidor och bräda, Ullis hade lite mer problem med brädan och kunde känna det i kroppen dagarna efter! :)
Jag o Ullis, båda uppe på skidor.. :)
Kalaset vi hade var mkt skoj, det spelades kubb, vi åt en massa mat som jag hade stått och lagat hela dagen innan, det spelades hästsko, jag o Ullis bjöd de stackars amerikanerna på snaps, det åts tårta och vi hade helt enkelt en riktig toppendag och kväll!
Mmmmmm!
På måndagen stack vi ner till Annapolis men först blev det ett besök på IKEA som jag och Andy hade lovat hans syster. Ullis gjorde ett par fynd, tänk att man måste åka ända till USA för att fynda på IKEA... :) Vi körde även en speedshopping innan vi kom ner till vår kära båt..

Annapolis skulle egentligen kunna sammanfattas med ett enda ord, varmt!!varmt varmt varmt! puh!

På måndagskvällen när vi kom ner satt Johanna (min Boston-kompis) och Emelie och väntade på oss... De hade en lång roadtrip mellan Boston och Florida och passade på att stanna hos oss ett par dagar... Vi strosade runt i stan, bakade god pizza, hann med en kortare selingstur en av kvällarna och självklart fotbolls-VM. Johanna och Emelie shoppade tröjor som de målade fint Tysklandsmotiv på, jag och Ullis var mer diskreta. Vi hängde på två olika ställen för att se semifinalerna och vi kunde snabbt konstatera att Annapolis inte är någon fotbolls-stad, ca 10 pers på båda ställena som var mer eller mindre intresserade i matcherna.:)
Mkt fina tröjor... :) Emelie och Johanna
Johanna och Emelie begav sig söder ut på torsdagsmorgonen..Andys föräldrar kom och hälsade på och Adam tog oss ut på hans båt för en segling på fredagen.
På fredagskvällen tog vi vår båt upp längs Spa Creek för att komma bort från vår varma marina... Det var säkert 10 grader svalare och en svag bris, helt underbart!
 Inte helt fel en varmt fredagskväll!
När vi sedan vaknade på lördagen så öste regnet ner och det ville inte ge sig (tyvärr blev det inte det minsta svalare). Jag och Andy hade som projekt att slipa rent insidan på vår båt och det var nog tur att vi skickade iväg Ullis till det stora köpcentret i stan. Allt glasfiber som satt fast i kroppen kliade flera dagar efteråt.. aaaah!
Återigen en tom båt....
som en snögubbe, tyvärr är det färg, slipdamm och glasfiber istället för snö!
På söndagen var det dags för Jack Johnson-konsert i Philadelphia. Innan konserten blev det 'tailgate' på parkeringen, grillning, fresbee och öl! :) Konserten var helt okej men vi stod långt bort och det kändes mest som en skön picknick i gröngräset vilket inte heller är helt fel..
Gänget på gräsmattan innan konserten startade...
Under veckan var vädret lite halvdant. Vi cyklade ut till Bay Ridge för att få lite svalkande vindar från Cheapeake på måndagen och på tisdagen stod DC på schemat.
 Ullis hittade så klart några spännande träd och blommor att plocka och fota! :)
Vi hoppade på en buss till DC och spenderade en hel dag där. Vi kollade in lite monument, Vita Huset, ett par museum och bäst av allt, botaniska trädgården.. Skön dag med många pauser, lite lång väntan på bussen hem bara.. :) Vi fick dock skjuts av en snäll pojke från busstationen och vi gjorde nog hans dag, två svenska tjejer i bilen.. haha!
En mycket rolig fontän som vi var tvungna att leka med.. hihi! :)
Inte varje dag man äter lunch framför Vita Huset!
Det tog sin lilla tid att hitta till China Town!
Ullis skulle åka till NYC på torsdagen så onsdagskvällen firades ordentligt... Vi tog Andys pappas båt ut och la till i hamnen. Vi köpte med oss krabbor att äta till middag och sedan vattentaxi in till stan. Det blev vin och öl på Sly Fox och sedan vidare till avoritbaren Galaway Bay på Maryland Ave. Vi var tvugna att hoppa på taxin innan elva, annars hade vi fått simma tillbaka. Otroligt mysig kväll!
Mycket god middag med krabbor!!
Härlig kväll på Sly Fox och Galaway Bay!
På torsdagen strosade jag och Ullis in till stan och mumsade glass och hon lyckades nätt och jämt få ihop som väska med alla nyinhandlade fynd! Helt underbart med besök hemifrån. Och vad du än gör Ullis, klaga inte på svala Sverige, det är lätt att glömma hur varmt det egentligen var här borta, men jag skulle göra vad som helst för en skön svensk sommardag just nu! :)
Mycket god glass, passade bra en varm sista dag!
Kram på er alla därhemma!