Bahamas!!


Att segla på öppet vatten är som att campa på en berg- och dalbana!

Nu är vi nere i Deltaville där vi har våran båt efter att ha spenderat en kväll i West Chester hos Andys syster Kaitie och en dag hos Andys föräldrar...

Resan till Bahamas började förra måndagen, den 2:a, vi lämnade Norfolk runt tio och seglade ut på öppet vatten! Vinden blåste hårt redan från början och båten var väldigt glad. Mindre glad var min mage och jag kan erkänna att detta var första gangen jag blev sjösjuk... Konstigt nog mådde jag inte så dåligt, bara att jag var tvngen att hänga mig över sidan ett tiotal gånger.  Jodie mådde dock sämre än mig och vi turades om att hänga oss över kanten.. Natten spenderade jag på golvet och vågorna kom från alla möjliga håll då vi korsade Golfstrommen första natten...Andy mådde bättre och spederade natten ute i cockpiten och såg ett militärflygplan landa på ett fatryg, tydligen väldigt häftigt.. Pa morgonen när jag vaknade var magen fortfarande lite arg och jag hann knappt få på mig regnbyxorna innan jag var tvungen att springa upp och hänga mig över kanten igen.. Efter detta mådde jag mycket bättre och kunde njtua till fullo av tripen!
 
Corrina Corrina
 
 
Chad oClay sitter uppe på däck, rogivande med Clays munspel i bakgrunden
Vår autopilot gick sönder efter ett par dagar så Chad dök ner för att försöka fixa det..
 
Den enda fiskelyckan vi hade var sjögräs...
Vi hade underbar vind med oss hela tiden, en av dagarna blev det lite lugnare så vi passade på att stanna båten och hoppa i o simma, tufft att simma när det är över 1000 m djupt!! Vi hade fullmåne under resan och en massa stjärnor som guidade oss ner till Bahamas..
I lördags eftermiddag kom vi ner till March Harbour och lyckades tajma det sa vi kom in precis innan det blev mörkt. Då vi kom in var det lågvatten och vi gick på grund, så vi slängde ut ankaret och väntade till morgongen innan vi åkte in i marinan..
Land efter fem och ett halft dygn...
Alla såg fram emot att gå iland och dricka öl men då vi gick på grund fick vi dricka det vi hittade... whisky och vin!
Båten brevid oss var svenskar.. :)
Väl i Bahamas hade vi underbara dagar! I söndags fick vi stämpel i passet och sedan hittade vi snabbt en bar där vi njot av ett par Bahamas-öl.
 
Dennis var mer än lycklig när han äntligen fick sin cheesburgare :)
 
Conch Inn, marinan vi stannade i första natten...

I måndags hyrde jag, Andy o hans pappa Dennis cyklar och cyklade runt. Vi insåg snabbt att "down town" inte var stället att cykla på, alldeles för många bilar och för många hål i vägarna. Vi hittade dock en mataffär och köpte lunch och rom, hittade ett picknickbord nere vid vattnet och hade en riktigt god picknick! Alldeles för många rom-drinkar senare cyklade vi tillbaka till katamaren som vi bodde på (en katamaran följde oss ner till Bahamas och vi bodde på den när vi va nere i Bahamas) och jag insåg at tjag kalrade både min geo b-tenta och ekonomi-tenta!! Wiie!
 
 
I måndags eftermiddag kom Justins (han var en av de som seglade katamaranen ner till Bahamas) flickvän ner och i tisdags lämnade vi March Harbour för en liten segeltrip. Innan detta var jag, Andy o Dennis på en lite morgonutflykt, hade med oss en termos kaffe och hittade ett nytt litet picknickbord vid en strand.. Mysig morgon..
 
 
 
 
Kokosnötsplockning.... lite för tungt för cykelkorgen.. Haha!
Runt lunch seglade vi iväg till en närliggande ö som heter Man o War. Efter att vi slängde i ankaret simmade vi in till en närliggande strand, strosade runt och hittade en massa kokosnötter som vi lyckades öppna till kvällens romdrinkar.

 
 
 
Mmmm... Kokosnöt!!
 

Kan ni se Andy? (öppnar en ny kokosnöt.. haha!)
Alla kokosnötter som vi lyckades öppna....
Underbara dagar i Bahamas, i onsdags morse flög vi hem till Philadelphia med ett fem timmars stop i Nasau, mindre spännande...

Nu har vi en lång väg ner till Florida och jag ser inte riktigt fram emot det. Vi kommer att ta Intrecostal Waterway ner, vilket består avfloder, kanler och sjöar sammansatta hela vägen ner till Florida. Detta betyder att vi kommer vara tvugna att använda motorn mer än seglen. Anledningen att vi inte seglar ut via havet är att vår rigging (vajrarna som håller masten uppe) är alldeles för gamla och vi ha rinte haft tid eller råd att byta dem än...

Ha det bra hemma så hörs vi snart! Jag kommer ha mindre internet-uppkopplling under vägen ner men mobilen fungerar som vanlig, ring gärna om ni har lust, 001-484 269 3358


Kram på er!!