Annapolis Sail Boat Show...

En galen långhelg här i Annapolis.
Helgen startade redan i onsdags kväll när Andys föräldrar kom ner och hälsade på och den slutade inte förrän idag runt lunch nån gång då jag och Andy till slut gick ut från mässan en sista gång..

Jag och Andy hade turen att få press pass av Spinsheet, tidningen i Annapolis som han skriver för varje månad. Vi kunde gå in och ut som vi ville, till och med innan showen började, och behövde inte betala en enda krona för det.. :)
 
I torsdags öppnade mässan och vi strosade runt med Andys föräldrar och kollade på allt möjligt. Tiden sprang iväg och vi var tvungna att gå redan vid tre för vi skulle vidare till en fest för Caribbean 1500 (ett crusing rally Andy ska göra lite jobb för).
 
Andy o hans föräldrar på Carib 1500 partyt....
I lördags var det dags för det årliga Good Old Boat Regatta, ett båtrace i Annapolis för klassiska båtar som är byggda innan 1975. Det handlar mindre om tävling och mer om att träffas och berätta historier.. :) Vi hade full besättnig på båten, Andy och jag, Andys föräldrar och hans syster Kaite, pojkvän Kevin och hennes kompis Lisa (även Adams syster). Tyvärr blåste det lite för mycket för de fina båtarna och de äldre herrarna så det blev inställt. Detta betydde att festen började redan vid lunch, vi la till tillsammans med Andys föräldrars, Adams o Michas (en kompis till Andy) båt! En riktigt kul kväll, alla lyckades få plats i Adams cockpit men hamnade slutligen nere i vår båt då kvällskylan kom och tände vår Dieselkamin!!
 
 
 
 
Härlig kväll, alla i Adam's cocpit.. :) 
 
 
Helt otrolig morgon, dimman låg längs med vattnet och det var alldeles stilla
På morgonen på väg tillbaka till Annapolis bestämde sig våran motor för att inte fungera längre. Vi hade tur att Andys föräldrar var precis bakom oss så de 'bogserade' oss in till vår marina... Anledningen är troligtvis att vår diesel är smutsig och att vi måste tvätta rent vår tank en gång för alla.. Inte ett kul jobb men väldigt välbehövligt!
 
Bogserade in till Sarles av Andys föräldrars båt. :)
I söndags var det dags för båtmässan igen, nu tillsammans med Adam o Lisa och deras föräldrar, Kaitie o Kevin och Andys föräldrar. Det var lättare sagt än gjort att hålla en tio personers grupp tillsammans så det slutade med att vi alla delade på oss och träffades för lunch.På eftermiddagen var jag och Andy på ett seminarium av Brian Toss, en välkänd rigger här i USA som har skrivt boken Riggers Apprentice.
Vår symaskin var lite tyngre än vi tänkt oss men vi hade tur och fick lift tillbaka till Sarles!
Yves Gélinas, ägaren av Cape Horn Wind Vane, kom över till vår båt och tog mått inför vår beställning
Alldeles för mkt hände på showen för att det ska gå att beskriva i detalj, men i kort har vi beställt vår wind vane (sak som monteras bak på båten som gör att vi inte behöver styra båten) från en otroligt spännande kanadensk herre (http://www.capehorn.com/), Andy har lyckats fixa sponsring för vår rigging (vajrarna som håller masten uppe), prestenterat ett par artikelidéer för olika tidningar, Andy har troligen hittat ett jobb för i vinter och vi har införskaffat oss en symaskin. Som ni kan höra handlar det mest om Andys business men spännande att följa! Jag kan dock tänka mig att symaskinen blir ett projekt som jag lägger ner mer tid och energi på än vad Andy kommer att göra.... :)

Navy 44 Finaste båten på mässan!

Andy o Dennis spanar in en Cheoy Lee Luders 36 som var uppfixad och putsad in i minsta detalj
 
Idag gjorde jag o Andy ett sista besök på mässan och så klart tog det ett par timmar längre än vi tänkt oss... Andy ska hjälpa till med sin kompis Adams båt imorn och jag ska köra full fart med min skola. Alldeles för mycket som ska hinna bli klart inom de närmsta två veckorna men det känns som att jag är en liten bit på väg iaf!

På torsdag ska vi hälsa på Andys syster Kaitie som bor i i West Chester. Hon blev klar med sin lärarexamen runt jul och har fick ett heltidsjobb i höstas så vi ska dit och hälsa på! Vi ska även hem till Andys föräldrar och mysa, fira hans farmors 80-årsdag och äntligen fixa våra förlovningsringar...

Ha en skön vecka hemma!!! :)