Sågade sönder båten

Jag och Andy fixade vårat största projekt hittills på båten igår... Vi har länge funderat över hur vi ska göra med våran starboard sida i båten, den består av två sängar men redan när vi köpte båten gjorde vi om den övre till bokhylla, men detta var helt perfekt. För att kunna sova på den undre sängen var man tvungen att skjuta ut den men då gick det inte att komma förbi, inte helt optimalt med andra ord. Våran plan var att göra om den övre sängen, såga den i hälften och ha en bokhylla längst in mot väggen, då behöver man inte dra ut den undre sängen för att kunna sova på den plus att det blir en skön soffa att sitta i..

Så igår var det dags... Vi hade egentligen andra planer för dagen men då det duggade under förmiddagen betämde vi oss för att börja med bokhylle-projektet. Våran granne John berättade ett par dagar innan att han och en annan kille i marinan hyr Deb's (hon som äger marinan) garage för att förvara alla hans verktyg. Han gav oss koden till låset och sa att vi kunde använda det så mkt vi ville. Vi var upp dit igår för första gången och det är ett paradis för alla möjliga projekt, olika typer av sågar, både elektroniska och vanliga, slipmaskiner, borrar, allt!!
Före, på höger sida finns två sängar en uppe o en nere. Den övre madrassen tog vi bort och installerade en temporär bokhylla med nät som ni kan se på kort nedan.
Efter renoveringen, bred säng/ soffa och ryggstödet blir nu bokhylla..
Vi började med att gömma allt på båten och tejpa för alla luckor för att minimera att slipdammet skulle hamna överallt (vilket det gjorde i alla fall...). Sedan gick vi upp till garaget och hämtade ett par olika sågar och så var det bara att köra. Mittenpartiet var fastsatt med glasfiber så vi satte på oss mask o glasögon för att skydda våra stackarsl lungor och ögon! Ett par timmar senare had vi lyckats såga sönder allt och konstigt nog gick det bättre än förväntat, tog lite längre tid än vi trott men inget gick fel. Vi lyckades till och med fixa vinkeln på ryggstödet! :)
Allt gömdes, både ute på bryggan och på vår säng i fören

Den undre vita sängen (där borren ligger) är den som går att dra ut och den övre sängen gjorde vi om till bokhylla förra året... Detta innan vi började såga.

 
 

  
Dammigt?
Efter att allt var söndersågat kom det mindre roliga jobbet, att städa upp allt! Det var damm överallt!!! Till och med disken som stod ute och torkade hade damm på sig så det var bara att ta fram slangen och spola av. Även om båten nog aldrig har varit så dammig förut så har den nog aldrig varit så ren som den är nu, allt torkades av, i lådor, alla böcker, väggar, tak...
Ordentlig grovstädning, damm i massor överallt!  uh!
Igår kväll skruvade vi tillbaka ryggstödet och det blev mycket bättre än vi tänkt, nu har vi en skön soffa, en gästsäng och en bokhylla, allt i ett! Synd att vi inte hann med detta innan mamma o pappa kom på besök för vihar mycket mer utrymme nu...
Sista rycket, dammet är äntligen borta!!
Andy och jag skojade igår kväll om att det är lite lustigt att bo på en båt. Bor man i en vanlig lägenhet sticker man till första bästa möbelaffär och köper sig en ny bokhylla om man behöver en, men bor man på en båt måste man först såga om gästsängen för att sedan bygga in bokhyllan i soffan. Betydligt roligare! :)
Äntligen en ny bokhylla, soffa och säng!! :) Andy njuter!
Det enda som måste fixas nu är att måla väggarna där hyllan/sängen var fastsatt förut, och köpa träplugg för att gömma skruvhålen.. Snart ska vi köpa oss en symaskin och då ska jag sy kuddar som vi kan ha och luta oss mot... Nästa projekt blir en ny bokhylla på port sidan så snart kommer vi kunna stoltsera med att vi har ett eget bibliotek i båten! :)

Skriv gärna en kommentar vad ni tycker, om förändringen före och efter. (jag fick reda på att det inte gick att kommentera på inläggen förut men nu ska det gå igen, någon inställning hade hoppat fel. Ni kan även prenumerera på mina inlägg, fyll i er emailadress i rutan till höger, bekräfta genom mailet ni får skickat till er och ni kommer sedan få mail när jag uppdaterar min blogg)

Ha det bra allesammans, skicka gärna över mail och berätta hur ni har det hemma! Kram på er!