Lagos, Portugal

Igår seglade vi in till Lagos, Portugal!

Vi lämnade Santa Maria i Azorerna i söndags vid lunch, solen sken och vi hade en härlig bris bakom oss. Seglingen var nästan lite för lätt, bra vindar och strålande sol, knappt någon sjögång och inte en droppe regn.

Vi åt en massa gott och en av kvällarna överraskade jag Kinship med ett 18 frågor "Pub Quiz". Frågorna handlade om Bermuda och Azoerna och Andy var den lyckliga vinnaren med 12 rätt! Till detta bakade jag en smaskig äppelkaka! Som ni kan höra har vi haft det riktigt bra ombord på Kinship (förutom tredje morgonen då jag drabbades av sjösjuka och sov bort hela dagen... :) ).

Igår under förmiddagen såg vi land för första gången. Innan dess hade vi en massa stora båtar och fartyg runt oss, men ingen kom närmare än 2 sjömil vilket kändes tryggt (med tanke på deras storlek kändes det dock som att de var mycket närmare än vad de egentligen var!) Vi seglade förbi Cabo de Sao Vincent runt lunchtid och sedan längs med Algarvekusten. Otroligt mäktigt! Tim som äger Kinship kunde inte riktigt pusta ut förrän Kinship låg förtöjd i marinan i Lagos. Han är alltid glad, men när vi lagt till kunde man se en lättnad i hans ansikte och han sken som en sol!

Lagos är en plats för turister från England. Mycket turistigt längs med kusten och huvudgatorna, men knatar man upp bakgatorna är det otroligt vackert! Jag och Andy planerar att hyra vespor för att fira 18 Juni och se vart vi hamnar, ser verkligen fram emot det!

Hoppas att allt är bra med er hemma! Kram på er alla!
ps. bilder kommer snart, kanske imorn?