ICW North

Nu är jag tillbaka i Annapolis tillsammans med vår båt och Andy..
Vår resa norrut från Florida startade den 7:e April och förutom att vi var tvungna att stanna till i Titusville för att fixa motorn gick allt helt okej... Det tog oss lite drygt tre veckor att få upp båten till Annapolis... Här kommer lite bilder och kommentarer från vår trip.
Båten var fullastad med våra cyklar, jollen och annat som skulle med till Annapolis...
Vår trip norrut gick faktiskt ganska så bra förutom de gånger motorn inte ville som oss... Vi var som sagt tvugna att stanna ett par dagar i Titusville för att vänta på delar till motorn. Vi var även tvungna att vända tillbaka dit då ett alarm började tjuta efter bara ett par minuter.. Det visade sig att en del som sköter oljetrycket hade gått sönder men det gick snabbt att fixa och delarna fanns på närmaste bilaffär...
Mysig park i Titusville nära marinan där jag stretchade varje morgon.... 
Helgen efter att vi åkte hade de en liten festival i Titusville, en kopia av Columbus skepp kom in och parken var full av karuseller och marknadsstånd...
En riktig röra under tiden mekanikern jobbade med motorn....
Efter Titusville gick allt ganska så bra... Vi hade ett par problem men vi (eller snarare Dennis) lyckades fixa det mesta...
Många pelikaner såg vi... :)
Dennis fyllde år så jag passade på att baka en kaka och hade köpt med mig ljus som jag stack i. Måste säga att jag blev imponerad över hur god banankakan blev.Tack för receptet mamma!
Dennis trampade sönder fligolitkylväskan redan andra dagen.. Vår silvertejp höll inte mer än ett par dagar.. haha!
Fina dagar i Florida med solsken och bra vind! Det tog oss ca fem resdagar genom Florida
En av kvällarna när vi lagt till kom det två båtar in, den ena bogserade den andra.... Det slutade med en riktig show, de gick på grund och de båda hade helt olika tekniker. Jag och Dennis blandade en romdrink och njöt av underhållningen!!
Morgnarna var den finaste tiden... Vi startade innan solen gick upp, drack kaffe och njöt av det medan solen gick upp. Bilden ovan är en flock vita pelikaner :)
På åttio-talet seglade Andys föräldrar ner till Bahamas för ett år och deras seglingskompisar från den tiden, Brian och Kathy, bor i närheten av Savanna. Vi passade på att stanna och hälsa på dem en kväll och gick ut och käkade. Dennis har inte sett dem på över tio år så det pradades mycket minnen.. :) Skönt att komma av båten för en kväll och ta en riktig dusch i marinan!
Dennis, Kathy och Brian i Ile of Hope (ca 15 km från Savanna)
Brian jobbar på båten Rebecca, en 117 foot lång båt. Vi fick oss en tur runt denna lyxbåt! Helt galet!
Ile of Hope är ett otroligt fint område. Jag passade på att hinna med en tidig springrunda.
Båten 'When and If' låg i Southport när vi kom dit
De flesta ställen hade hus och byggnader längs med vattnet men på ett par ställen var det underbart vacker natur...
En lång karavan av byggmaskiner passerade oss i en smal flod..
Vi hade väldigt tur med vädret.. Endast tre timmar regn på drygt tre veckor! :) En morgon var vi dock tvungna att vänta på att dimman skulle lägga sig. Jag o Dennis hade lagt till i Beaufort och precis när vi skulle ge oss iväg på morgonen kom dimman och det tog ett par timmar innan vi kunde ge oss iväg...

Många räkbåtar passerade vi
Delfiner och pelikaner såg vi dagligen men jag blev mkt förvånad när jag såg detta rådjur simma över kanalen!!
En av kvällarna väntades en storm så vi passade på att slänga ut det andra ankaret... Tror ni denna ankarlina räcker....? :)
Många fina soluppgångar och solnedgångar över vattnet!
Enda slussen på hela resan
Näst sista broöppningen... Vi var tvugna att vänta över en timma på att ett par tåg skulle passera. Vi lev lite smått nervösa att det var något fel på bron.. Så nära men ändå så långt bort!
I torsdags kom vi äntligen fram till Norfolk. Planen var att Andy skulle komma ner och byta av mig för Kristina, en kompis från Sverige, skulle komma och hälsa på över helgen och jag var tvungen att vara på flygplatsen redan fredag eftermiddag... Jag och Dennis kom fram till Norfolk på torsdagseftermiddagen och passade på att lägga till i mysiga Portsmoth (som ligger på andra sidan floden). Vi strosade runt och hamnade på en 'Beer Garden' och hamnade sedan mitt i en fesival med säckpipor och uppträande från militären.... En skön avslutning på tripen!
Mkt god öl!!!
Ha det bra allesammans där hemma! Det blev visst ngt knas med bloggen när jag var borta men nu ska den vara öppen för alla igen och det ska inte vara några problem att läsa den!

Kram på er!!